Waarom Personal Training?

 

Stok achter de deur!

Motivatie is  essentieel om resultaat te halen. Als je niet gemotiveerd bent vanuit jezelf of vanuit andere factoren die jou motveren dan vind je het waarschijnlijk moeilijk om jezelf richting de sportschool te begeven en is de kans ook groot dat je snel weer opgeeft.

Je motivatie zal op ieder moment anders zijn en je zult ook echt niet elke dag even gemotiveerd zijn. Het gevolg hiervan is, is dat je geneigd zult zijn om te gaan uitstellen. Zoals we allemaal weten komt van uitstel afstel. Is dit herkenbaar voor je? Denk dan eens na over Personal Training.

Een personal trainer kan in dit geval een prima stok achter de deur zijn. Afspraken zorgen voor structuur en die afspraken ben je ook niet snel geneigd om af te zeggen omdat je die dag toevallig ‘geen zin hebt’. Hierdoor zal je jouw doelstelling veel sneller bereiken.

Ook tijdens de training kan de personal trainer je motiveren. Hij kan ervoor zogen dat je net even dat extra stapje zet, net nog een herhaling extra doet oftewel niet al opgeeft voordat de trainingsprikkel daadwerkelijk optreedt. De kans is groot dat je zelf al had opgegeven en daardoor die trainingsprikkel nu net zou missen waardoor de effectiviteit van de training minder groot is. Daarnaast is het uit de comfortzone gehaald worden een goede mentale training.

 

Maar Personal Training is toch alleen voor “the happy few”?

Dit is allang niet meer aan de orde. Denk maar eens na waar je nu jouw geld aan uitgeefd. Personal training moet je zien als een investering in jezelf, een investering waar je op lange termijn profijt van zult hebben. Vraag jezelf maar eens af wat het jou waard zou zijn om goed in je vel te zitten, met veel zelfvertrouwen en energie in het leven te staan?! Wat de doelstelling ook mag zijn, het is altijd een investering in jezelf!!

 

Uniek

Ieder persoon is uniek en daardoor is er ook geen enkele methode die voor ieder persoon zal helpen. De personal trainer die zal samen met jouw uitzoeken wat het beste bij jou en jouw doelstellingen past. De personal trainer controleert daarnaast altijd jouw technische uitvoering. Dit in combinatie met een op maat gemaakt programma zal ervoor zorgen dat jij optimale resultaten behaald met de kleinste kans op blessures