Capsulitis

Capsulitis is een gewrichtsontsteking in de voorvoet. U ervaart irritaties of een ontsteking in de gewrichten t.h.v. de bal van uw voet. Pijnklachten die ervaren worden zijn een stekende of zeurende pijn. Hoe meer u uw voet belast, hoe erger de klachten zullen zijn.

Oorzaak

Er liggen meerdere oorzaken ten grondslag aan deze klacht. Zo kunt u capsulitis krijgen door overbelasting als u bijvoorbeeld meer gaat sporten of werken. Ook kan het dragen van andere schoenen dit probleem veroorzaken. Tenslotte kunt u last hebben van een verkeerde voetstand, wat ook in capsulitis kan resulteren. Vaak is een combinatie van bovenstaande factoren wat resulteert in de klachten. Het blijkt dat nog steeds veel mensen te kleine of smalle schoenen dragen, waardoor uw voet niet de optimale steunt krijgt die het nodig heeft.

De behandeling

Door middel van therapiezolen wordt de voetstand gecorrigeerd en wordt de druk op de voorvoet ontlast. Hierbij is het belangrijk dat er een stevige schoen gedragen wordt, zodat de functie van de podotherapeutische zool optimaal is. Tevens is het van belang dat de schoenen niet te smal zijn of een te hoge hak hebben.
Daarnaast kunt u oefeningen doen om de voetboog te versterken.